‘BYD ONTTROONT TESLA BIJNA ALS GROOTSTE EV-FABRIKANT’

WERELDWIJDE VRAAG NAAR ELEKTRISCHE AUTO'S NEEMT ENORM TOE

De wereldwijde vraag naar elektrische auto’s neemt dit jaar enorm toe. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GlobalData. In heel 2023 worden wereldwijd naar verwachting 11 miljoen elektrische auto’s verkocht. Ruim 40 procent meer dan in 2022.

Onderzoeksbureau GlobalData voorspelt dat er dit jaar wereldwijd waarschijnlijk 11 miljoen volledig elektrische personenauto’s en lichte bedrijfswagens gaan worden verkocht. Dat zijn er 41 procent meer dan er vorig jaar over de internationale toonbanken vlogen. Wereldwijd zal zo’n één op de acht verkochte auto’s volledig elektrisch zijn. In met name Europa wordt een heftige groei van het aantal verkochte EV’s verwacht. GlobalData zet voor de Europese markt in op een verkooptoename van 50 procent, onder meer doordat de gevolgen van het wereldwijde tekort aan computerchips kleiner worden. Ook voor de Verenigde Staten en China voorspelt GlobalData een groei van de EV-verkoop, al vlakken de groeicijfers in China af.

Lees het hele artikel via onderstaande link:

https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/byd-onttroont-tesla-bijna-als-grootste-ev-fabrikant/