EERSTE TEST VOYAH FREE – GAAT DEZE CHINESE ELEKTRISCHE SUV BMW, AUDI EN MERCEDES VERSLAAN?

ALLES OVER DE CHINESE VOYAH FREE SUV

Met de Voyah Free zijn we weer een elektrische auto uit China rijker. Maar deze SUV is volgens het merk zelf echt premium. Moeten BMW, Audi en Mercedes zich al ernstig zorgen gaan maken?

Voyah volgt met de Free een lange lijst aan elektrische, Chinese nieuwkomers. Xpeng, BYD, MG, Seres, het zijn zo maar wat voorbeelden van de vloedgolf aan Chinese merken waar we de afgelopen jaren kennis mee hebben kunnen maken. En werd de introductie van een Chinese auto een decennium geleden nog met de nodige scepsis bekeken, tegenwoordig nemen we de komst van een auto uit dat land een stuk serieuzer. Met de opkomst van de elektrische auto is het speelveld immers behoorlijk genivelleerd en met een passend aanbod kun je heel goed scoren, zo bewijst MG wel. Toch pakt Voyah het met de Free beduidend anders aan dan MG. In plaats van onderin de markt de gaan zitten, mikt het merk uit de Dongfeng-stal juist op de bovenkant van de markt. De Free moet het gaan opnemen tegen gevestigde premiummerken als Audi, BMW en Mercedes.

Lees het hele artikel via onderstaande link:

https://www.autoweek.nl/autotests/artikel/eerste-rijtest-voyah-free-gaat-deze-chinese-elektrische-suv-bmw-audi-en-mercedes-verslaan/