Winter in walhallaland: ondernemers overwegen te emigreren

Maikel Brands / 500pxGetty Images

Het is winter. Ook economisch gezien. Barre tijden breken aan. De afgelopen drie maanden was er alleen maar slecht nieuws: torenhoge inflatie, oplopende rente, belastingen die omhooggaan, recordenergieprijzen, krapte op de arbeidsmarkt en een extreem laag consumentenvertrouwen. Voor ondernemers worden het uitdagende tijden. De schapen gaan van de bokken worden gescheiden. Ook private-equityhuizen zullen extra dijkbewaking moeten instellen. Welke managers van de portefeuillebedrijven zijn mooiweerzeilers en wie kunnen ook onder deze zware omstandigheden presteren? Ondernemers die de populariteitsprijs willen winnen bij hun personeel zullen het niet redden. Kostenbesparingen, saneren en focus zijn onvermijdelijk. Snoeien is groeien. Sommige ondernemers, die alleen goede tijden gewend zijn, kunnen dat niet.

Lees het hele artikel via onderstaande link:

https://www.quotenet.nl/zakelijk/a42565545/ondernemers-overwegen-te-emigreren/